Νέα, ειδήσεις και απόψεις για τεχνολογία, smartphones, tablets, games, internet.

CIA, FBI και NSA παροτρύνουν τους Αμερικάνους να μείνουν μακρυά από την Huawei

0 9

Το CBS μετέδωσε πως ο διευθυντής του FBI Christopher Wray, ο αρχηγός της CIA Mike Pompeo και ο διευθυντής της NSA Dan Coats σε πρόσφατη κατάθεσή τους υπενθύμισαν τους διαδικτυακούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ και παραδέχθηκαν ότι ποτέ δεν θα είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν smartphone της Huawei. Δεν είναι η πρώτη φορά που η αμερικάνικη κυβέρνηση τάσσεται κατά της Huawei, όμως τώρα δηλώνουν “Αγοράστε το Huawei Mate 10 Pro με δική σας ευθύνη”, δείχνοντας προς προβλήματα στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, ακόμα και αν δεν έχει αποδείξεις για τέτοια προβλήματα.

Οι αμερικάνικες υπηρεσίες προσπαθούν να χτυπήσουν τον πατριωτισμό των καταναλωτών, λέγοντας πως οι συσκευές από την Kίνα μπορούν να παραδώσουν στην κινέζικες αρχές ευαίσθητες πληροφορίες. Φυσικά κάτι τέτοιο κάνουν αποδεδειγμένα η Google, η Apple και το Facebook, με τις ευαίσθητες πληροφορίες όλου του πλανήτη, καθώς όλες οι κινήσεις μας καταγράφονται και ενδεχομένως καταλήγουν και στην αμερικάνικη κυβέρνηση ή τρίτους (βλ. fappening).

H Huawei προσπαθεί να μπει στην αγορά των ΗΠΑ αυτή την περίοδο και πιθανότατα οι ανακοινώσεις γίνονται με απώτερο σκοπό την προστασία των αμερικάνικων εταιριών, όπως η Apple, από τον ανταγωνισμό που προέρχεται από την Κίνα. Η Huawei πήρε θέση στο θέμα δηλώνοντας:

“Huawei είναι ενήμερη για τις κυβερνητικές δραστηριότητες που στόχο έχουν να πλήξουν την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Huawei απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των κυβερνήσεων και των καταναλωτών σε 170 χώρες.”

[VIA: Source link ]

قالب وردپرس

Loading...