Νέα, ειδήσεις και απόψεις για τεχνολογία, smartphones, tablets, games, internet.

Οι σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη δουλεύουν με tempered glass, παρά τα όσα λέει η Samsung

0 8

Η Samsung την περασμένη εβδομάδα προσπάθησε να μας πείσει πως δεν πρόλαβε να βάλει σαρωτή δακτυλικών στο Galaxy S9, ενώ δεν θα το ενσωματώσει ούτε στο Galaxy Note 9.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo,η εταιρία δεν θα έχει σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, γιατί δεν δουλεύει με την χρήση tempered glass για την προστασία οθόνης. Είχαμε ακούσει πως και το Vivo X20 Plus UD, ίσως έχει προβλήματα με τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι στην οθόνη, όταν γίνεται χρήση tempered glass με μεγάλο πάχος, καθώς κάτι τέτοιο θα αλλοίωνε την ανάγνωση των αποτυπωμάτων.

Το tempered glass θα πρέπει να είναι πολύ λεπτό για να δουλέψει ο σαρωτής της Synaptics, που είναι οπτικός σαρωτής. Σε περίπτωση που είναι πολύ παχύ το γυαλί, μπορεί να αλλοιώσει το φως. Όμως ο Kuo ανέφερε πως η Samsung ίσως δοκίμασε σαρωτή με υπερήχους στο Note 9.

Σήμερα όμως έχουμε ένα βίντεο με το Vivo X20 Plus UD, που δουλεύει σωστά ακόμα και πολλά tempered glass, το ένα πάνω στο άλλο. Έτσι ακυρώνεται η δικαιολογία της Samsung, πως είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί αυτή η τεχνολογία, αφού βλέπουμε σε βίντεο πως η σάρωση ήταν επιτυχής ακόμα και με βαθιές γρατζουνιές πάνω στο γυαλί. Γιατί λοιπόν η Samsung δεν ενσωμάτωσε την τεχνολογία στο S9 ήδη;

Ίσως το θέμα είναι καθαρά μάρκετινγκ, με την Samsung να θέλει να κρατήσει το χαρακτηριστικό για το Galaxy S10 (ή Galaxy X), ώστε να δώσει περισσότερα εντυπωσιακά χαρακτηριστικό στην συσκευή.

Η Samsung αναπτύσσει οπτικό σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, εδώ και δύο χρόνια, ενώ έχει μειώσει σε μεγάλο βαθμό τον αριθμό των υποψήφιων προμηθευτών, όμως αντιμετωπίζει προβλήματα στην ακρίβεια και την ταχύτητα όταν χρησιμοποιείται σε κυρτή οθόνη. Η ανάπτυξη θα συνεχιστεί μέχρι να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στην Infinity Display.

Δεν μπορούμε να κρίνουμε αν είναι κάποια δικαιολογία στην παρούσα φάση, ώστε να μας δώσει χαρακτηριστικά με το σταγονόμετρο, σαν την Apple ή αν όντως έχει προβλήματα με την παραγωγή. Το σίγουρο είναι πως θα δούμε αυτό το χαρακτηριστικό στο Galaxy Note 9, οπότε πιθανότατα θα πρέπει να περιμένουμε το 2019 για να δούμε κάποια υλοποίηση.

[VIA: Source link ]

قالب وردپرس

Loading...