Νέα, ειδήσεις και απόψεις για τεχνολογία, smartphones, tablets, games, internet.

Ο ΥΠ.ΟΙΚ. της Γαλλίας μηνύει Google και Apple για "μονοπώλιο" ενάντια στους devs

0 9

Η Γαλλία αποφάσισε να στραφεί δικαστικά ενάντι στη Google και την Apple, υπέρ των app developers, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους.

Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως το επιχείρημα της Γαλλίας είναι πως Apple και Google έχουν δημιουργήσει μονοπώλια μέσα στα app stores τους, εις βάρος των 3rd party developers. Έτσι, ουσιαστικά μονόπλευρα αποφασίζουν το ποσοστό επί των πωλήσεων, τους όρους του συμβολαίου και κάνουν αλλαγές κατά βούληση σε αυτό, τις οποίες οι developers φυσικά αποδέχονται, με την εναλλακτική επιλογή να είναι η απόσυρση του app τους. Με τον τρόπο αυτό, η Apple, για παράδειγμα, κέρδισε πέρυσι $11 δις μόνο από ποσοστά επί των πωλήσεων apps στο App Store της.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, δήλωσε πως θα οδηγήσει τους δύο κολοσσούς στο εμπορικό δικαστήριο του Παρισίου και πως, όσο πανίσχυροι κι αν είναι, δε θα έπρεπε να μπορούν να φέρονται έτσι στις startups και τους developers. Φυσικά, η Γαλλία θα ήθελε ένα κομμάτι της πίτας αυτών των $11 δις και ίσως αυτός είναι ο λόγος πίσω από την «έκρηξη» του κ. Le Maire.

[via]

[VIA: Source link ]

قالب وردپرس

Loading...