Νέα, ειδήσεις και απόψεις για τεχνολογία, smartphones, tablets, games, internet.

Cambridge Analytica: Είχε πρόσβαση και σε προσωπικά μηνύματα χρηστών του Messenger

0 7

Το Facebook έχει ξεκινήσει να βοηθά τους χρήστες να διαπιστώσουν αν ή όχι υπήρξε παραβίαση και κατάχρηση των δεδομένων του λογαριασμού τους από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica. Στην ειδοποίηση του Facebook προς τους συγκεκριμένους λογαριασμούς, αναφέρεται και ότι προσωπικά μηνύματα των χρηστών μπορούν επίσης να έχουν διαρρεύσει.

Όπως σημειώνεται από τον αναλυτή Jonathan Albright, η «ευπάθεια» εντοπίζεται αρκετά χρόνια πριν, στην πρώτη έκδοση του Graph API του Facebook, που επέτρεπε σε εφαρμογές, να απαιτήσουν πλήθος πληροφοριών και δεδομένων των φίλων των χρηστών με ένα και μόνο  prompt. Μόλις δινόταν το συγκεκριμένο permission από τον χρήστη, οι εφαρμογές, όπως της Cambridge Analytica, μπορούσαν να αντλήσουν στοιχεία και δεδομένα για χρόνια, μέχρι είτε το app να διαγραφεί είτε όταν το Facebook σκότωσε την πρώτη έκδοση για την 2.0 version του Graph API το 2015. Μάλιστα, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, οι εφαρμογές μπορούσαν να διαβάσουν τα προσωπικά μηνύματα μέσω ενός “read_mailbox” API request.

Το Facebook επιβεβαιώσε στο Wired, ότι μόλις ένας μικρός αριθμός χρηστών έδωσε πρόσβαση στο Messenger, περίπου 1.500 άνθρωποι, αλλά όσοι αντάλλαξαν μήνυμα με αυτά τα 1.500 άτομα, μπορεί επίσης να επηρεάζονται.

[VIA: Source link ]

قالب وردپرس

Loading...