Νέα, ειδήσεις και απόψεις για τεχνολογία, smartphones, tablets, games, internet.

Αυτό το foldable OLED concept οθόνης μας προσφέρει μια γρήγορη ματιά στο μέλλον (video)

0 9

Το Ινστιτούτο Industrial Technology Research της Ταϊβάν, παρουσίασε ένα prototype smartphone συσκευής με foldable οθόνη, σαν αυτή δηλαδή που θα δούμε στα smartphones του μέλλοντος. Το prototype το οποίο μπορείτε να δείτε στο βίντεο που συνοδεύει το άρθρο μας, αν και απέχει αρκετά από το να θεωρηθεί ένα ολοκληρωμένο προϊόν, το ITR υποστηρίζει ότι πλησιάζει σε αυτό το στάδιο.

H αντοχή μιας τέτοιας οθόνης είναι εκείνο που απασχολεί έντονα τους κατασκευαστές, με τον επικεφαλής της Samsung, τον  DJ Koh να εκφράζει μια τέτοια άποψη. Τα panels είναι fold-resistant όπως θα περίμενε κανείς, που σημαίνει ότι θα μπορούν να αναδιπλωθούν για ως 200.000 φορές. Αν υποθέσουμε, ότι ο μέσος χρήστης, ελέγχει τη συσκευή του 150 φορές την ημέρα και ότι ο έλεγχος προϋποθέτει άνοιγμα και κλείσιμο της συσκευής, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βγάλει άνετα λίγο κάτω από τέσσερα χρόνια. Αν κάνουμε ορισμένους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς και υποθέσουμε ότι ελέγχουμε τη συσκευή μας 10.000 φορές το χρόνο, αυτό σημαίνει ότι η οθόνη θα επιβιώσει για κάτι περισσότερο από 20 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση πολύ περισσότερο από το χρονικό διάστημα των 18-24 μηνών που αλλάζουμε τη συσκευή μας.

Η ερώτηση είναι θα ήθελες μια τέτοια συσκευή σαν αυτό το prototype που βλέπεις στο βίντεο; Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το ITRI ιδρύθηκε το 1973 και είναι το μεγαλύτερο R&D ινστιτούτο εφαρμοσμένης τεχνολογίας στην Ταϊβάν.

[VIA: Source link ]

قالب وردپرس

Loading...