Νέα, ειδήσεις και απόψεις για τεχνολογία, smartphones, tablets, games, internet.

Έρευνα: Ορισμένοι κατασκευαστές του Android ψεύδονται όσον αφορά τα security updates

0 9

Όλοι γνωρίζουμε, ότι τα Android smartphones αργούν να λάβουν ενημερώσεις και η αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα αυτό υφίσταται εδώ και αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με στοιχεία της Google, μόλις 1.1% των Android χρηστών έχουν πρόσβαση στην τελευταία και πιο πρόσφατη έκδοση. Η εταιρεία ερευνών Security Research Labs, ισχυρίζεται ότι ένας αριθμός κατασκευαστών του Android ψεύδεται στους χρήστες, όσον αφορά τα security patches. Οι Karsten Nohl και Jakob Lell, αφιέρωσαν δυο ολόκληρα χρόνια στην ανάλυση Android συσκευών, προκειμένου να διαπιστώσουν αν πραγματικά ήταν εγκατεστημένα τα security patches που έλεγαν ότι είχαν εγκαταστήσει.

Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι πολλές Android συσκευές αν και ισχυρίζονταν ότι ήταν ενημερωμένες, στην ουσία έλειπαν πολλά patches. Ωστόσο δεν επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό. Σύμφωνα με το Wired, η Security Research Labs εξέτασε το software 1.200 συσκευών από εταιρείες όπως Google, Samsung, HTC, Motorola, LTE και TCL για κάθε Android patch που έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι. Ακόμα και εταιρείες όπως Samsung και Sony έκαναν κάτι τέτοιο.

Προφανώς αυτό είναι πολύ άσχημο. Είτε σκοπίμως, είτε όχι, οι χρήστες, αφήνονται πραγματικά στην τύχη τους, χωρίς τα τελευταία security updates. Και το χειρότερο, νομίζουν ότι έχουν τα πιο πρόσφατα updates και ότι είναι πλήρως προστατευμένοι, κάτι που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Από την μεριά της η Google σε δηλώσεις της επισημαίνει ότι θα εξετάσει τις αναφορές αυτές και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να συμμορφωθούν όλοι οι κατασκευαστές. Αν οι Android κατασκευαστές δεν μπορούν να διαθέσουν security updates, τουλάχιστον θα πρέπει να είναι ειλικρινείς με τους χρήστες.

[VIA: Source link ]

قالب وردپرس

Loading...