Νέα, ειδήσεις και απόψεις για τεχνολογία, smartphones, tablets, games, internet.

Ορισμένα tips and tricks για τον Chrome στο Android

0 9

Ο Google Chrome είναι ένας από τους browsers που χρησιμοποιείται πιο πολύ στον κόσμο τόσο σε computers όσο και σε smartphones, ιδίως αυτά που τρέχουν Android. Είναι μάλιστα και μια από τις καλύτερες επιλογές που υπάρχουν, ιδίως για όσους ψάχνουν ταχύτητα στο mobile web. Επιλέξαμε να συμπεριλάβουμε ορισμένα tips and tricks για τον Chrome προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η εμπειρία σου.

Υπάρχει adblocker;

Ναι, η Google έχει ενσωματωμένο ad-blocker και είναι ενεργοποιημένος εκ προεπιλογής. Ο λόγος όμως που ίσως βλέπεις μερικές διαφημίσεις, είναι ότι πρόκειται περί advertising υπό των αποκαλούμενων Better Ads Standards. Από την στιγμή που το advertising  δεν καλύπτει περιεχόμενο, ή κάνει το smartphone να δονείται, η Google το επιτρέπει να περάσει και να εμφανιστεί στην εκάστοτε ιστοσελίδα.

Υποστηρίζει extensions;

Όχι, ο Chrome για το Android δεν υποστηρίζει κάποιου είδους πρόσθετα. Και αυτό, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό αν θέλεις να συγχρονίσεις τα Chrome extensions από την desktop έκδοση στο Chrome mobile app. Ωστόσο ένα τέτοιο feature έχει βρεθεί σε άλλους browsers. Για παράδειγμα, στον Mozilla Firefox, υπάρχουν extensions.

Πως κάνω export τα bookmarks;

Η μαγική λέξη εδώ είναι cloud synchronization, όπως συμβαίνει συχνά με την Google. Από την πρώτη στιγμή που θα ανοίξεις το app, o Chrome browser θα σου επιτρέψει το συγχρονισμό των passwords και των bookmarks με το Google Account σου. Υπάρχουν πολλά οφέλη να χρησιμοποιείς τον Chrome και σε άλλες συσκευές, όπως το PC σου ή το laptop σου. Πολλά logins είναι γρηγορότερα σημαντικά, ενώ και όταν πληκτρολογείς URLs, ο browser κάθε διαφορετικής πλατφόρμας κάνει προτάσεις για εσένα και σου εξοικονομεί σημαντικό χρόνο.

Αν ήδη συγχρονίζεις τα bookmarks, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις αυτά από τη συσκευή σου στον desktop browser. Τα bookmarks που δημιουργούνται στο Chrome για Android αποθηκεύονται στο φάκελο Mobile Bookmarks, ενώ το περιεχόμενό του αυτόματα αντιγράφεται σε όλες τις συσκευές.

Πως μπορώ να διαχειριστώ τα notifications;

Από το Android 7 Nougat, το Android υποστηρίζει τα Notification Channels. Όντας ένα Google app, ο Chrome ίσως είναι ο πρώτος που χρησιμοποιεί το νέο Android feature. Στα app settings, κάτω από την ενότητα Notifications, μπορείς να βρεις όλα τα sites που στέλνουν push notifications.

Ορισμένα κρυμμένα feature του Chrome για το Android

Ο Chrome έχει πολλά κρυμμένα features που μπορούν να «ξεκλειδωθούν», μέσω των ενσωματωμένων flags list. Στην address bar πληκτρολογήστε about:flags και ο Chrome θα σας εμφανίσει αμέσως μια λίστα.

Η address bar στην κορυφή ή στο κάτω μέρος

Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το νέο Chrome layout με την address bar στο κάτω μέρος, αναζητήστε Modern and Home στα flags και ενεργοποιήστε ένα από αυτά. Κάντε restart στον Chrome και απολαύστε το νέο layout. Αν θέλεις την address bar στην κορυφή, απενεργοποίησε τα layouts κατά τον ίδιο τρόπο.

Reader Mode

Σε κάποιες περιπτώσεις ο Chrome θα σας προτείνει να κάνετε μια σελίδα ευκολότερη για διάβασμα. Αν πατήσετε πάνω στο button, τα fonts μεγαλώνουν και το design του website αλλάζει ώστε να μπορείς να διαβάσεις το κείμενο ευκολότερα. Βρείτε το reader στα Chrome flags όπως σας δείξαμε και παραπάνω και ρυθμίστε το ώστε να είναι πάντα ενεργό.

[VIA: Source link ]

قالب وردپرس

Loading...