Νέα, ειδήσεις και απόψεις για τεχνολογία, smartphones, tablets, games, internet.

Η Apple μήνυσε κατάστημα επισκευών iPhone και …. έχασε!

0 12

Το νομοσχέδιο Right to repair στις ΗΠΑ, που στόχο έχει να διευκολύνει τους χρήστες στην επισκευή των συσκευών τους, δεν πτοεί την Apple, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να σου υπενθυμίσει, ότι στην τελική, οι χρήστες είναι αυτοί οι οποίοι θα «υποφέρουν», όταν επιδιορθώσουν τις συσκευές τους με ανεπίσημα parts.

Πριν από μερικές ημέρες, ο Henrik Huseby, ιδιοκτήτης ενός καταστήματος επισκευών iPhones στη Νορβηγία, διαπίστωσε έκπληκτος, ότι ένα φορτίο με οθόνες από το Hong Kong κατασχέθηκε από το τελωνείο, ενώ λίγο αργότερα επικοινώνησαν μαζί του δικηγόροι της Apple οι οποίοι απαίτησαν από αυτόν να προβεί στην υπογραφή μιας συμφωνίας, με την οποία καλείται να δεσμευθεί ότι δεν θα χρησιμοποιήσει ή θα διανείμει τέτοια μέρη.

Με τη σειρά του προσέλαβε δικηγόρο, και μάλιστα πολύ καλό όπως τονίζει ο ίδιος, ο οποίος κατάλαβε πλήρως την υπόθεσή του και ήξερε να διαβάζει πολύ καλά το νόμο. Η υπόθεση πήρε το δρόμο των δικαστηρίων, δικαιώνοντας τον στην τελική. Από τη στιγμή που οι προαναφερθείσες οθόνες των iPhone 6 και 6s είχαν ανακατασκευαστεί από γνήσια μέρη σπασμένων iPhones, το δικαστήριο τάχθηκε με το μέρος του καταστήματος τονίζοντας:

Ο νόμος δεν εμποδίζει σε έναν Νορβηγό ιδιοκτήτη καταστήματος επισκευών iPhone συσκευών να εισάγει οθόνες από την Ασία που είναι 100% συμβατές και σχεδόν πανομοιότυπες με τις οθόνες της Apple εφόσον το trademark της Apple δεν «εφαρμόζεται» στο προϊόν.

Το δικαστήριο σημείωσε, ότι η εισαγωγή refurbished parts με εμφανή τα λογότυπα της Apple παραβιάζουν το νόμο trademark της ΕΕ, (θα ήταν νόμιμα όμως αν οι οθόνες αυτές είχαν ανακατασκευαστεί στην ΕΕ και όχι στην Ασία), ωστόσο κατέληξε σε μια τέτοια απόφαση, γιατί το λογότυπο της Apple δεν θα ήταν εμφανές στους χρήστες ενώ το προϊόν είναι σε χρήση, ο Huseby δεν είχε στην πράξη χρησιμοποιήσει το trademark της Apple.

Το δικαστήριο επισήμανε επίσης ότι γνωρίζει πως ο Huseby δεν είχε πολλές επιλογές όσον αφορά τα εισαγόμενα μέρη, που είτε έχουν αφαιρεθεί τα λογότυπα της Apple, είτε δεν τα είχαν εκ των προτέρων. Ο Huseby εξαρτάται από τη δυνατότητα να εισάγει οθόνες με καλυμμένα τα λογότυπα της Apple ώστε να μπορεί να λειτουργεί το κατάστημα επισκευών του, ως μη επίσημος επισκευαστής συσκευών.

[VIA: Source link ]

قالب وردپرس

Loading...