Νέα, ειδήσεις και απόψεις για τεχνολογία, smartphones, tablets, games, internet.

Οι καλύτερες custom ROMs σύμφωνα με το Androidpit για το Android smartphone σου

0 10

Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το smartphone σου για περισσότερα από δυο χρόνια, θα λαμβάνεις ενημερώσεις πλέον μόνο μέσω των custom ROMs. Αυτό, όντως είναι μια πραγματικότητα. Επίσης σου δίνουν τη δυνατότητα να εξερευνήσεις νέα designs και UIs και σου προσφέρουν νέες και βελτιωμένες λειτουργικότητες. Αν θέλεις λοιπόν και εσύ να εξερευνήσεις τον χώρο των custom ROMs, τότε ακολουθεί μια λίστα με τις καλύτερες που υπάρχουν για το Android.

Οι καλές custom ROMs χαρακτηρίζονται από μια ενεργή κοινότητα και υποστήριξη για πολλές και διαφορετικές συσκευές. Δυστυχώς, όλο και λιγότερα firmwares τρίτων, ανταποκρίνεται σε αυτά τα κριτήρια. Όσοι θέλουν για παράδειγμα να διατηρήσουν το Nexus 5 ή το Galaxy S5 smartphone τους ενημερωμένο, είναι η αλήθεια, ότι έχουν ελάχιστες εναλλακτικές. Αν το smartphone σου χρειάζεται καλύτερο UI, λιγότερο bloatware και software updates, τότε μάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις προς την μεριά της custom ROM.

LineageOS

Το Lineage OS γεννήθηκε λίγο μετά την αποχώρηση της CyanogenMod. Οι φανατικοί οπαδοί της CyanogenMod αναγκάστηκαν να πουν οριστικά αντίο σε αυτήν και στα αγαπημένα τους features. Η CyanogenMod ήταν ιδανική για αρχάριους, ωστόσο πλέον περνά στο παρελθόν. Η Lineage, εξοπλίζεται με ένα καλό launcher, διαθέτει camera app γεμάτο features και φέρει λίγα προεγκατεστημένα apps, που σε αφήνει με πολύ μνήμη διαθέσιμη προς χρήση. Διαθέτει volume profiles και το κυριότερο, είναι ότι κάνει τα παλαιότερα smartphones ξανά γρήγορα.

LineageOS for microG: Android χωρίς την Google

Το σύνηθες με όλες τις custom ROMs είναι ότι κάνουν το ντεμπούτο τους χωρίς Google apps. Οποιοσδήποτε ήθελε να χρησιμοποιήσει το Android χωρίς την Google, πρέπει να γνωρίζει ότι σημαντικές υπηρεσίες, όπως location services, play store, και theft protection features δεν πρέπει να λείπουν. Εναλλακτικές λύσεις για αυτά, υπάρχουν στην microG έκδοση του Lineage.

Dirty Unicorns

Το Dirty Unicorns έχει σχεδιαστεί για τις Nexus, Oppo, OnePlus, Xiaomi καθώς και για τις HTC και Samsung συσκευές. Έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το Lineage και παρέχει root access μέσω apsp αλλά και συχνές ενημερώσεις για ασφάλεια και σταθερότητα.

Paranoid Android

Η Paranoid Android είναι μια από τις παλαιότερες custom ROMs και είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση στην CyanogenMod & Co. Αν και είχε σταματήσει να βγάζει updates για κάποιο χρονικό διάστημα, επανήλθε δυναμικά τον Μάιο του 2017 και μαζί έφερε και μια νέα υπόσχεση, περισσότερες συχνές ενημερώσεις.

Resurrection Remix

Η Resurrection Remix έχει μεγάλη βάση χρηστών, υποστηρίζει αρκετές συσκευές και προσφέρει πολλά features.

SlimROMs

H SlimROMs έκαναν το όνομά τους προσφέροντας μια εντελώς πιο light εκδοχή του Android και επιτρέποντάς σου να αποφασίσεις ποιες Google Play services χρειάζεσαι. Η SlimROMs χαρακτηρίζεται από τη δυνατότητα να τροποποιήσεις το DPI των fonts και των εικονιδίων και να τα κάνεις τόσο μικρά όσο θέλεις εσύ. Υποστηρίζει περίπου 50 συσκευές συνολικά. Βέβαια, τα updates δεν είναι συχνά.

Οι custom ROMs μπορεί να αποδειχθούν η σωτηρία των παλαιότερων smartphones και tablets. Μπορούν να εκκαθαρίσουν ριζικά ένα παλιό smartphone και να αφαιρέσουν το bloatware από αυτό. Συχνά συμβάλλουν σε καλύτερες επιδόσεις και περιλαμβάνουν περισσότερα features από αυτά του κατασκευαστή. Ωστόσο όμως, πριν ξεκινήσεις το modding με το smartphone σου, θυμήσου ότι πρόκειται για μια περίπλοκη διαδικασία για αρχάριους.

[VIA: Source link ]

قالب وردپرس

Loading...