Νέα, ειδήσεις και απόψεις για τεχνολογία, smartphones, tablets, games, internet.

Avast: Να ποιες εφαρμογές συμβάλλουν στην γρήγορη εξάντληση της μπαταρίας

1 36

 

Σε μια ενδιαφέρουσα δημοσίευση προχώρησε η Avast πρόσφατα, αναφερόμενη στα Android apps που συμβάλλουν στην γρήγορη εξάντληση της μπαταρίας της συσκευής σου. Ο λόγος για την έκθεση της γνωστής εταιρείας προϊόντων Antivirus η οποία τιτλοφορείται Android App Performance & Trend και αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2017. Η εταιρεία ομαδοποίησε τις εφαρμογές που ευθύνονται για την γρήγορη κατανάλωση της μπαταρίας σε δυο κατηγορίες. Αυτές οι οποίες τρέχουν από την εκκίνηση της συσκευής και εκείνες οι οποίες δεν επιτελούν κάτι τέτοιο. Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται εφαρμογές όπως οι Samsung AllShare, Samsung Security Policy Updates και Beaming Service for Samsung, στην τέταρτη θέση ακολουθεί η υπηρεσία ChatON της κορεατικής εταιρείας, ενώ συνοδεύονται στην κατάταξη από τα Google Maps, WhatsApp, Facebook και WeChat.

Τα AppLock και DU Battery Saver είναι ακόμη δυο δημοφιλή apps τα οποία εκκινούν μαζί με τη συσκευή και καταναλώνουν μπαταρία. Στην άλλη κατηγορία, εντάσσονται οι εφαρμογές οι οποίες δεν εκκινούν μαζί με τη συσκευή, αλλά καταναλώνουν σημαντική ενέργεια από την μπαταρία. Τέτοιες εφαρμογές είναι οι Samsung WatchON, Samsung Video Editor και το Netflix που τοποθετούνται στην κορυφή της λίστα, ενώ ακολουθούν τα Spotify, Snapchat και Clean Master για να συμπληρωθεί η λίστα από τα LINE, Microsoft Outlook και το BBC News.

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις, όπου οι εφαρμογές της συσκευής σου μπορεί να καταναλώνουν σημαντικό αποθηκευτικό χώρο αυτής. Οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, είναι οι πρώτες που ευθύνονται για μια τέτοια συμπεριφορά, με το Facebook και το Instagram να κατέχουν την πρώτη θέση στην κατηγορία αυτή, συνοδευόμενες από τις Amazon Kindle, Facebook Messenger και CosmoSia. Μάλιστα, το Facebook και το Instagram είναι εκείνα τα apps που παρουσιάζουν την μεγαλύτερη κατανάλωση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, όπως συμβαίνει και με τα Netflix, Spotify και Snapchat. Επιπλέον, σύμφωνα με την Avast, παιχνίδια όπως τα Candy Crush Saga, Candy Crush Soda Saga, Piano Tiles 2 και Clash of Clans μειώνουν σημαντικά τις επιδόσεις της συσκευής σου.

Τα ευρήματα αυτά της Avast αντλήθηκαν από τρία εκατομμύρια χρήστες Android σε μια περίοδο τριών μηνών που έληξε στις 31 Μαρτίου. Να σημειωθεί, ότι η εταιρεία ασφαλείας, παρότι μελέτησε και εφαρμογές με λιγότερα από 50.000 downloads, δεν τα συμπεριέλαβε στην έρευνα, καθώς εμφάνιζαν πολλά bugs, έτσι ώστε να μην επηρεαστούν τα αποτελέσματα. Επίσης θα πρέπει να γίνει και μια ακόμη σημαντική διευκρίνηση, η έρευνα της Avast δεν έχει σκοπό να δείξει ποιες εφαρμογές εμφανίζουν την πιο αντισυμβατική συμπεριφορά στις αντίστοιχες συσκευές, αλλά αντίθετα να δείξει ποιες εφαρμογές καταναλώνουν ιστορικά πολλούς πόρους κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Υπό αυτήν την έννοια, το γεγονός ότι το Facebook λαμβάνει τις πρώτες θέσεις, δεν αποτελεί ένδειξη ότι είναι ένα κακογραμμένο app, αλλά αντίθετα ότι είναι πολύ δημοφιλές και το ίδιο ισχύει για όλα τα άλλα ονόματα που εμφανίζονται στην έρευνα της εταιρείας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο της πηγής.

[via]

Τελευταία τροποποίηση από kumpour: Σήμερα, 15:07.

[VIA: Source link ]

قالب وردپرس

Loading...